Le Mistral

Een familieband afkomstig uit Leeuwarden. De band bestaat uit zangers Klafia Span, drummer Frans Span en gitarist Chris Span. De band speelt eigen werk met een zeer eigenzinnig karakter. Het repertoire bestaat uit alternatieve pop met invloeden uit de Rock, Blues en Jazz. Zij deden een aantal zeer succesvolle optredens in Leeuwarden en wijde omgeving en maakten een aantal cd’s en clips. Veel muzikanten en musici zijn fan van dit zeer speciale gezelschap. Het gerucht gaat dat bij optredens van Le Mistral de zaal voor tachtig procent is gevuld met (werkeloze) muzikanten die speciaal zijn gekomen om de kunst bij de familie Span af te kijken!

 

De leden van Le Mistral hebben als droom om ooit nog eens voor een uitverkochte Ahoy op te treden.

 

Bent u op zoek naar zeer speciale band? Dan is Le Mistral zeker een aanrader!

Bron : http://boekfrieseartiesten.nl/le-mistral

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De Nederlandse muziek, welke vaak wordt verweten van abominabel niveau te zijn, blijkt wel degelijk enkele pareltjes te herbergen. Laat mij u voorstellen aan de familieband Le Mistral. Een mix van alternatieve pop, rock, blues en jazz.


Laat mij beginnen door een liedje van hen te laten horen. Dit is de laatste single, genaamd Tonight ( Zie video galerij voor clip Tonight ). Geniet van de heerlijke stem van moeder Klafia Span, begeleid op gitaar door zoon Christiaan en vader Frans op drums. Christiaan is verantwoordelijk voor tekst en muziek.

De liederen van deze band zijn geschreven in het Engels, maar in tegenstelling tot vele Nederlandse bands, verloochent Le Mistral haar Nederlandse roots allerminst. Wat we hier horen en zien is een band om rekening mee te houden. Het verfrissende geluid komt waarschijnlijk mede doordat deze band nu eens niet afkomstig is uit de zogenaamde ‘rock-stad’ Den Haag, of uit het Sodom en Gemorra van de Lage Landen genaamd Amsterdam. Nee, deze band komt uit het pittoreske Leeuwarden.

Bron : fok.nl
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CD RECENSIE : Album Vrede.

Band Le Mistral,

Ik vond de cd erg goed en in het verlengde liggen van jullie voorgaande materiaal ( ondanks dat dat al weer een tijdje geleden is afgezien van de single dan die ook op de cd staat ).

Ik vind dat Le Mistral een unieke plek inneemt in het Leeuwarder / Friese popveld en dat de band nog steeds kan rekenen op haar trouwe CULT-FOLLOWING in Leeuwarden en omstreken.

De opnames klinken erg goed, de nummers misschien een ietsje voorspelbaar, maar ik weet dat dat juist tot de charme van Le Mistral behoord.

Keep it up zou ik zo zeggen.

Met vriendelijke groeten,

Sjouke Nauta
Friesland Pop.
www.frieslandpop.nl
______________________________________________________________________________________________________________________________________